Splitkon er med i nytt bedriftsnettverk

Splitkon har gått sammen med andre leverandører i det norske markedet om et bransje- og bedriftsnettverk for bygging med massivtre (krysslimt tre). «Nettverk kl-tre» er navnet på samarbeidet. Splitkon er foreløpig den eneste norske industrielle massivtreprodusenten i Norge.

Massivtre blir stort i fremtidens bygg

Massivtre blir høyaktuelt i fremtidens bygg.

– Siden massivtre blir så høyaktuelt i fremtidens bygg, ønsker vi å legge best mulig til rette å bygge kompetanse om massivtre. Det gjør vi best om vi står sammen, uttaler Per Roar Brox, salgsdirektør i Splitkon.

Stor interesse for industrielle og bærekraftige byggløsninger

Bakgrunnen for opprettelsen av nettverket er at markedet for massivtre har økt mye de siste årene, og det forventes videre vekst. Markedet har fra 2010 økt fra det helt ubetydelige, til leveranse av vel 70 000 m3 anvendt massivtre i 2019.

Dette har skapt behov for at vi som leverandører organiserer oss, slik at vi kan ivareta og imøtekomme felles bransjemessige utfordringer. Sammen kan vi utvikle rammebetingelsene for videre vekst og utvikling, og gjennom dette bidra til grønn næringsutvikling, omstilling og norske arbeidsplasser.

Massivtre på Brandengen skole

Intensjonen i prosjektet er å bidra til kompetansebygging i hele kjeden fra råvare og industri til marked.

Kompetansebygging i hele kjeden

Bedriftsnettverket skal gjennomføre felles aktiviteter vis a vis markedet, som kan bidra til økt kompetanse og interesse for massivtre som materialvalg i byggprosjekter.

Intensjonen i prosjektet er å bidra til kompetansebygging i hele kjeden fra råvare og industri til marked. I denne sammenheng legges det opp til å kunne informere bredt i markedet om massivtre som produkt, og gjennom dette bidra til kunnskap om fremtidens byggemetode. Målgruppene for arbeidet er offentlige og private byggeprosjekter og tiltakshavere, og alle ledd i kjeden av arkitekter, prosjekterende og utførende virksomheter.

Bedriftsnettverket vil også ha fokus på å utarbeide felles informasjon om massivtre som konstruksjonsmateriale. I tillegg vil vi arbeide med innspill til tekniske standarder, med fokus på utførelse, brann og lyd.

Nettverket vil dessuten arbeide for å få massivtre inn som emne ved utdanningsinstitusjonene, og gjennomgående dokumentere fordelene, klima- og miljøeffektene med bruk av massivtre som byggemateriale. I dette arbeidet er Kristine Nore fra Omtre AS engasjert gjennom delprosjektet «Kl-tre standarder».

Nettverksprosjektet ledes av en styringsgruppe bestående av leder Terje Strand (Woodcon AS) Morten L. Johansen (Splitkon AS) og Tor Øystein Osa Michaelsen (Massivtre AS). Prosjektledelse og sekretariat ivaretas av Harald Thoresen, Endelig Utvikling AS.

Les hele saken på bygg.no

Se film fra SporX