Nyheter

17-04-2021 / Generelle nyheter

Splitkon omsatte for nær en kvart milliard i 2020

Pressemelding: I april 2019 åpnet Splitkon AS verdens største massivtrefabrikk på Åmot. I dens første hele driftsår produserte selskapet massivtreprodukter for 242 millioner kroner mot 154 millioner kroner året før.

Les mer
19-02-2020 / Generelle nyheter

Tungestølen Turisthytte - spenstig i massivtre

I 2019 åpnet Tungestølen Turisthytte som vi i Splitkon har vært så heldige å få være med på å realisere.

Les mer
30-04-2019 / Generelle nyheter

Miljøvernministeren åpnet verdens største massivtrefabrikk

Å oppføre et nytt bygg i massivtre fremfor stål og betong halverer Co2-utslippet. Splitkon satser nå tungt på massivtrebølgen, mangedobler kapasiteten og sikter mot en halv milliard i omsetning om få år. I dag åpnet statsråd Ola Elvestuen (V) selskapets nye fabrikk til 250 millioner på Åmot.

Les mer
12-03-2018 / Generelle nyheter

Splitkon skal skreddersy miljødokumentasjon

Skreddersydd miljødokumentasjon til enkeltprosjekter er en fornyelse i treindustrien. Prosjektet vil bidra til forbedring av prosesser og et sterkere samarbeide i verdikjeden. – Ved å tilby mer presis dokumentasjon av treprodukters gode miljøprestasjonen vil vi få økt verdiskaping, sier Kristine Nore, Senior teknisk fagansvarlig på Splitkon.

Les mer
15-03-2018 / Generelle nyheter

KLT-fabrikken tar form!

Bygget er nå i ferd med å reise seg. Første søyle ble montert torsdag 1. mars og i løpet av tiden frem til i dag (15. Mars) har vi fått montert ca halvparten av det som blir ferdigstillelseshallen. Når vi har montert denne ferdig med bæresystem, vegger og tak, så vil vi starte i motsatt ende dvs. nærmest Industriveien og jobbe oss tilbake med det som blir selve produksjonshallen.

Les mer
03-11-2017 / Generelle nyheter

Grunnarbeider har startet nå

Helt på tampen av Oktober 2017 startet arbeidet med å fjerne masser og klargjøre for sprengningsarbeider og andre grunnforhold.

Les mer
10-08-2017 / Generelle nyheter

Ny massivtrefabrikk på 9 mål i Åmot

Det er først nå det begynner! Onsdag 9. August undertegnet Splitkon AS avtalen med Siva om bygging av den gigantiske produksjonshallen på Åmot. Bygget oppføres i massivtre som seg hør og bør, og byggearbeidene er planlagt å starte i løpet av kort tid. Det 9 mål store bygget skal etter planen stå ferdig Høsten 2018. Selve produksjonslinja som installeres vil ha en kapasitet på 60.000 kubikkmeter. Dette blir det største CLT-anlegget i Skandinavia, og det eneste i Norge.

Les mer
09-05-2016 / Generelle nyheter

Ny massivtre- fabrikk på Åmot

Ski Bygg AS og Splitkon AS bygger massivtrefabrikk. I overkant av 200 millioner kroner skal investeres i et nytt industrianlegg på Åmot i Buskerud for produksjon av massivtre eller krysslimte tre-elementer. Bak storsatsingen står Ski Bygg Gruppen AS, Splitkon AS og Bygg Invest Åmot AS.

Les mer
14-01-2016 / Generelle nyheter

Limtre og brann

Bildet av bærekonstruksjonen til Breheimsenteret har vi brukt i mange publikasjoner! Den er estetisk vakker og viser til fulle hvor formbart og fleksibelt limtrekonstruksjoner kan være!

Les mer
17-12-2015 / Generelle nyheter

Med miljø i fokus

Så langt det lar seg gjøre skal Splitkon AS arbeide for at limtre og KL-tre (massivtre) med sin gunstige miljøprofil ikke velges bort i prosjekter hvor vi inviteres til å komme med løsninger.

Les mer
16-12-2015 / Generelle nyheter

Hva er det egentlig å ikke like med tre?

Tre er et fantastisk produkt! Det er enkelt å forme, det kan overflatebehandles med naturlige og miljøvennlige produkter, bruk av tre gir et hyggelig inneklima og til tross for sine lave vekt, gir bruk av limtre i konstruksjoner stor bærestyrke.

Les mer