Næringsbygg
Massivtre og limtre er ideelle for næringsbygg som krever fleksible og bærekraftige løsninger. Materialene gir raskere byggetid, redusert CO2-utslipp og kontorlokaler med et moderne, estetisk uttrykk. Treverkets naturlige varme gir et behagelig inneklima som fremmer trivsel og produktivitet på arbeidsplassen.
Bæresystemer i limtre og massivtre gir store muligheter for utforming
Dette kjennetegner forretningsbygg og kontorer i massivtre og limtre
Bruk av limtre, sperrer og massivtre i kombinasjon gir store, søylefrie lokaler og høy grad av tilpasning til sluttbrukers ønsker. Splitkons ingeniører kan komme med løsningsforslag eller omgjøre arkitektens tegninger til realistiske og bærekraftige systemer.
Hvorfor bygge med massivtre?
Massivtre har mange fordeler, både for miljøet, for entreprenørene og for sluttbrukerne av bygget.
Et bærekraftig valg
Tre har i utgangspunktet ingen negativ innvirkning på miljøet. Det er et naturlig og fornybart råstoff, og et av de mest miljøvennlige byggematerialene vi har. Tre binder nemlig mer CO2 enn hva som brukes i produksjonen. Splitkon er PEFC-sertifisert og i produksjonen av massivtre bruker vi kun norsk gran som også er PEFC-sertifisert.
Stor fleksibilitet
Planlegger man å bruke massivtre allerede fra starten av et prosjekt, får man best utnyttet den store fleksibiliteten ved formgivning, planløsning og konstruksjon. Massivtre kan brukes både som bærende eller ikke-bærende elementer og de kan produseres i alle fasonger.
Effektiv bygging og god totaløkonomi
Med god planlegging av rørføringer og elektriske installasjoner, kan vi lage utsparinger til denne typen installasjoner i fabrikken. Dette sparer tid og kostnader på byggeplassen. Elementene produseres og leveres på byggeplassen nærmest mulig montasjerekkefølge, slik det bestemmes i leveranseplanen. Selve montasjen er også effektiv, da massivtre veier omtrent fem ganger mindre enn for eksempel betong.
Godt for innemiljø
Synlig treverk i bygninger gir oss mennesker en spesiell følelse av velvære. Kanskje skyldes det den gode akustikken, eller treverkets hygroskopiske egenskaper, som betyr at treverket tilpasser seg variasjoner i luftfuktighet og temperatur. Denne kontinuerlige utjevningen er en fordel både for energiforbruket i bygget og for innemiljøet.