Om oss

Vi er Splitkon

Splitkon er Norges største produsent av massivtre og limtre, med et sterkt fokus på bærekraftige løsninger for fremtidens bygg. I Splitkon er vi over 70 ansatte som til sammen har meget lang erfaring fra norsk treindustri. Vi forener tradisjonelt håndverk med moderne teknologi for å bygge et mer bærekraftig samfunn.

Markedsledende i Norge

Vårt kontor og fabrikk for produksjon av massivtre ligger i Åmot i Modum kommune. Vi har også utkappingslager i Hommelvik i Trøndelag.

Vi er markedsledende i Norge på massive trekonstruksjoner. I 2023 omsatte Splitkon for 316 MNOK.

Splitkons ingeniører prosjekterer alle nødvendige tegningsunderlag som behøves for at produksjon, bearbeiding og montasje skal gå som planlagt. Dette omfatter snitt- og plantegninger, detaljtegning for stål og knutepunkt, pre-cut og montasje, samt oversiktlige tegningslister. Våre ingeniører er drevne innen prosjektering av konstruksjoner til små og store bygg. Den kontinuerlige utviklingen av knutepunkts- og beslagsløsninger har i tillegg utvidet anvendelsesområdet betydelig.

Foruten den uvurderlige kompetansen til våre ansatte, er fasilitetene og kapasiteten i fabrikken vår viktigste verdi. Avansert CNC-teknologi gir oss uendelige muligheter, og en presisjon som er på millimeternivå, selv på elementer som er flere meter i både lengde og bredde.

Splitkon er et resultat av tiår med innovasjon og kompetanseutvikling, og en viktig aktør i den moderne treindustrien. Interessen for, og forespørselen etter massivtre er økende – en naturlig konsekvens av at vi ikke lenger kan ignorere klimautfordringene.

Mens en kubikk betong gir et CO2-utslipp på 385 kilo, binder en kubikk massivtre rundt 800 kilo CO2. Potensialet for en mer bærekraftig byggeindustri er altså stort. Dette motiverer oss. Hver dag jobber vi for å bevise fordelene med å velge tre, og det er en takknemlig jobb. Tre er nemlig både miljøvennlig, sterkt, lett i forhold til styrke og kan formes i alle fasonger.

Avansert CNC-teknologi gir oss uendelige muligheter

Presisjon på millimeternivå, selv på elementer som er flere meter i både lengde og bredde.

Fabrikken er en av verdens største i sitt slag.

Utspring fra Splitkein skifabrikk

Splitkon Limtre ble etablert i 1960 som en avdeling under skifabrikken Splitkein. Fabrikken var på den tiden eid av den legendariske OL-medaljisten Laila Schou Nilsen og var egen avdeling på Krøderen fra 1969.

Endringer i Splitkon

I 1999 fusjonerte Splitkon Limtre AS med Moelven Limtre AS og Agder Limtre AS. Det nye selskapet fikk navnet Mocon AS. Det gamle og ærverdige Splitkon-navnet ble lagt i en skuff og Splitkon var nå en del av Moelven-konsernet.

Splitkon-navnet tas tilbake

I begynnelsen av 2011 ble Martinsons Tre AS overtatt av Limtre Holding AS. Nå skiftet selskapet også navn til Splitkon AS. Det gamle firmanavnet var endelig hentet ut igjen av skuffen.

Splitkon satser stort i Modum

Splitkon er i dag en bedrift i vekst som holder til i Åmot i Modum kommune, sentralt på Østlandet.

I 2018 bygde Splitkon det som den gangen var verdens største fabrikk for produksjon av massivtre. Fabrikken er fortsatt den største i Norge. Her benytter vi kun PEFC-sertifisert trevirke fra Norge i produksjonen.

Vi snakker gjerne med deg

Splitkon AS har en samlet kompetanse på bæresystemer i limtre og massivtre som overgår de fleste i bransjen. Kontakt oss for spørsmål og rådgivning rundt massivtre og limtre.

På utkikk etter ny jobb?

Verdens største massivtrefabrikk fra 2019, utvider stadig staben. Har du relevant teknisk bakgrunn, ingeniør eller fagbrev eller bare har et stort ønske om å jobbe med bærekraftig byggeri og utvikling? Vi vil gjerne komme i kontakt med deg