Team Splitkon i skisporet

Splitkon gleder seg til å se de tre langrennstalentene de sponser i aksjon denne vinteren.

Vetle Leander Johansen, Tiril Liverud Knudsen og Fredrik Fodstad går alle med Splitkon-logoen på drakta når skisesongen sparkes i gang på Beitostølen 18. november.

– Vi sponser disse tre unge, talentfulle skiløperne fordi vi ønsker å gi dem enda bedre forutsetninger for å lykkes. Samtidig gir det oss en mulighet til å være synlige på den nasjonale og internasjonale arenaen med merkevaren vår, sier Morten Leander Johansen, administrerende direktør i Splitkon.

Han håper løperne gir alt når sesongen starter, og at de når målene de har satt seg for året.

– Vi gleder oss veldig til å følge alle tre gjennom hele sesongen, sier Morten.

Skaper gode rammer for utvikling

Tiril Liverud Knudsen fra Konnerud gleder seg til sesongstart. Da vi snakker med henne, er hun på snøsamling i Trysil.

– Før jul er målet å gå meg inn på World Cup-laget til rennene på Beitostølen og Lillehammer. Det er tre år siden jeg gikk World Cup, så det har jeg veldig lyst til å få gjort på noen distanserenn i år. Videre så er målet å hevde meg i Skandinavisk Cup, fordi det kan åpne for å gå mer World Cup, sier hun.

Ikke minst så håper hun å få gå femmila i Holmenkollen. I år er første gang kvinnene skal gå fem mil i skirenn, i stedet for tre mil. Foran årets sesong har hun flyttet til Lillehammer for å bli en del av Team Elon Innlandet. Snøen kommer også gjerne tidligere her enn på Konnerud. De siste to årene har hun slitt med sykdom, noe som gjør at hun er ekstra gira på å gjøre det bra denne sesongen.

– Jeg er veldig takknemlig for samarbeidet med Splitkon. Å ha Splitkon i ryggen skaper gode rammer for utvikling, slik at jeg kan jobbe mot å bli så god skiløper som overhodet mulig, sier Tiril.

Hvis man kikker fem år frem i tid i krystallkula, håper hun at hun har hatt såpass med utvikling at representerer Norge i mesterskap. Ski-VM i Trondheim i 2025 kan være en god start.

HasleTre er fremtidens kontorbygg.

Fakta om Tiril

Alder: 24 år
Klubb: Konnerud IL

Merittliste:
– 3. plass stafett NM på Konnerud i 2020
– 2. plass 20 km klassisk Skandinavisk Cup 2019/2020-sesongen
– 6. plass 10 km skøyting på Beitostølen 2019/2020-sesongen

Målsetting 2023:
– World Cup-deltakelse
– Hevde meg høyt opp totalt sett i Skandinavisk Cup
– Topp 6 på NM del 1 i januar: 10 km skøyting og 15 km skibytte

Sikter mot U23-toppen

Fredrik Fodstad.

For Fredrik Fodstad er årets fokus å hevde seg sammenlagt i U23-klassen. 21-åringen fra Eidsvoll er adoptert fra Colombia, og for tå år siden fant han ut at han har et pass fra fødelandet som gjør at han kan gå for dem.

– Jeg valgte å gå for Colombia fordi det er svært vanskelig å bli tatt ut til å gå for Norge, og på denne måten får jeg mulighet til å gå flere skirenn mot de aller beste. Samtidig er det en fin måte å være med å sette Colombia på kartet på, sier Fredrik.

Det eneste negative han trekker frem, er at når han skal gå World Cup eller mesterskap, så kommer Norge med et stort støtteapparat. Det har ikke Colombia.

– Da kommer jeg, pappa, kompisen til pappa og treneren min for Colombia, sier Fredrik.

Gjennom Lillehammer skiklubb får han hjelp til treningen og det praktiske i hverdagen. Den andre utøveren og langrennssjefen for Colombia håper han å få møtt for første gang under VM i Planica i februar.

Hvis han drømmer seg fem år frem i tid, har han gått OL og kan vise til en solid merittliste når det gjelder gode resultater i verdenstoppen.

– Hva betyr det for deg å bli sponset av aktører som Splitkon?

– Det betyr egentlig alt. Det gir en ekstra boost at slike bedrifter har troen på deg. Samtidig er dette en dyr idrett å drive med, så det gjør at det er litt lettere å få økonomien til å gå rundt, forteller han.

Fakta om Fredrik

Alder: 21 år
Klubb: Lillehammer skiklubb

Merittliste (alle fra sesongen 2021/2022):
– 22. plass i U23 femmil skøyting
– 23. plass i U23 klassisk sprint i Harstad
– 26. plass i 15 km klassisk under sesongstarten på Beitostølen
– 35. plass i U23 15 km klassisk i Harstad
– 52. plass i 15 km klassisk i U23-VM

Målsetting 2023:
– Topp 15 innenfor de tre aldersklassene

Vil ta store steg

For Vetle er målet for sesongen å ta så store steg som mulig på resultatlistene i de «store» rennene. Det innebærer NM, Skandinavisk Cup og Norgescup.

– Resultater er produktet av hardt arbeid, så det vil være en bekreftelse på at jobben på at jobben jeg har lagt ned fra sesongstart i mai har vært god. Hvis jeg skal plukke ut ett renn jeg har som mål å gjøre det bra i, må det være NM på Gjøvik i januar, sier Vetle.

Vetle Leander Johansen.

Han sier det ikke ville være mulig å satse på hardt som han gjør uten sponsorer. At Splitkon bidrar til satsingen hans er helt avgjørende.

– At de har troen på meg, er en inspirasjon på trening, og noe jeg tenker på når jeg er innerst i marka på tunge høstdager. For skisporten er også klimaendringer et økende problem, og det kjennes givende å samarbeide med noen som bidrar til å få ned co2-utslippene, slik at man fortsatt kan gå på ski gjennom vinteren, sier Vetle.

– Hvis du ser fem år frem i tid, hvor er du da?

– Da er jeg på oppløpet mot kirketrappa på Bragernes under World Cup-sprinten i Drammen.

Fakta om Vetle

Alder: 21 år (født 2001)
Klubb: Drammen Ballklubb

Merittliste:
– 68. plass 30 km skibytte NM Lygna 2022
– 92. plass 10 km skøyting NM Lygna 2022
– 58. plass 15 km skøyting Norgescup U23 Gålå 2021

Målsetting 2023:
– Topp 30 i NM