Bruksområder

Næringsbygg

Bruk av limtre, sperrer og massivtre i kombinasjon gir store, søylefrie lokaler og høy grad av tilpasning til sluttbrukers ønsker. Splitkons ingeniører kan komme med løsningsforslag eller omgjøre arkitektens tegninger til realistiske og bærekraftige systemer.

Skole og barnehager

Massivtre og limtre gir robuste, bærekraftige bygg med store spennvidder. Forsterkede ribber gir søylefrie rom, mens synlig treverk forbedrer akustikk og inneklima for et inspirerende læringsmiljø. Kort byggetid og minimalt behov for vedlikehold gjør det til et kostnadseffektivt og bærekraftig valg.

Og når du velger å bygge med PEFC-sertifisert norsk gran, kan du være sikker på at du ikke blir kalt inn til rektors kontor.

Bolig, hytter og leiligheter

Til tross for lav vekt, er limtre og massivtre sterkt nok til å bygge åpne rom med bjelker og elementer i frie spenn. Limtrebjelker for bæring av balkonger, eller som takbjelke for overbygd uteplass, er vanlige bruksområder.

Landbruksbygg

Valg av massivtre og limtre er et naturlig valg med tanke på miljø og inneklima. Landbruksbygg og fjøs kan settes opp med bærende vegger i massivtre. Treleddsrammer og limtrefagverk benyttes ofte i landbruksbygg / fjøs der man ønsker åpne arealer for nødvendig innredning.

Haller og lagerbygg

Idrettshaller av alle slag, samt store lagerhaller, krever enorme spenn og åpne arealer. Fagverk i limtre gir større spennvidder enn fagverk av vanlige trematerialer. Disse benyttes der man ønsker et spenn opp mot 20 meter.

Trapper, amfi, tribuner og balkonger

Bruk av limtre, sperrer og massivtre i kombinasjon gir store, søylefrie lokaler og høy grad av tilpasning til sluttbrukers ønsker. Robuste løsninger med fleksible tilpasninger, mulighetene er nær sagt uendelige.

Splitkons ingeniører kan komme med løsningsforslag eller omgjøre arkitektens tegninger til realistiske og bærekraftige systemer. Snakk med oss om å sette dine drømmer ut i live.