Fordeler med Massivtre

Tre er et av de mest miljøvennlige byggematerialene vi har, men det er langt fra den eneste fordelen ved å bygge med massivtre og limtre fra Splitkon.

brannikon
Brannsikkerhet

Massivtre fra Splitkon er motstandsdyktig ved brann pga. MUF-lim og tett overflatestruktur. Tre leder varme dårlig; ved et forsøk med 1000°C påført under et 160 mm tykt massivtredekke i 90 minutter, ble det målt kun 20°C på overflaten på motsatt side. Dette betyr mye ved evakuering av mennesker.

Inneklima

Massivtre har flere fordeler for inneklimaet. Materialet regulerer fuktigheten i rommet naturlig ved å absorbere og frigjøre fuktighet, noe som bidrar til et jevnt og behagelig inneklima. I tillegg har massivtre lav avgassing av skadelige stoffer sammenlignet med enkelte andre bygningsmaterialer, noe som forbedrer luftkvaliteten.

lydikon
Lydegenskaper

Massivtre har en tetthet og masse som kan bidra til å dempe både luftbåren og trinnlyd. Treet absorberer og reduserer vibrasjoner, noe som bidrar til å skape et roligere og mer behagelig lydmiljø. I tillegg kan kombinasjon av massivtre med andre lydisolerende materialer forsterke effekten, slik at det oppnås et godt akustisk miljø i bygninger.

miljøikon
Energi og miljø

Materialvalg påvirker alle byggs miljøprofil. Bruk av tre kan i mange tilfeller erstatte andre materialer og redusere de totale CO2-utslippene til et bygg vesentlig. Reduksjon i bruk av gips, sponplater, MDF, betong, laminat og andre materialer, vil redusere CO2-utslippene.

Hvorfor velge massivtre fra Splitkon?

Tilbakemeldingene fra våre kunder som investerer i bygg med massivtre er at de får et produkt som vil øke i verdi de neste 10, 15 og 20 årene, forteller vår administrerende direktør, Morten L. Johansen

Tre – et bærekraftig valg

Interessen for, og forespørselen etter massivtre er økende – en naturlig konsekvens av at vi ikke lenger kan ignorere klimautfordringene. Mens en kubikk betong gir et CO2-utslipp på 385 kilo, binder en kubikk massivtre rundt 800 kilo CO2*. Potensialet for en mer bærekraftig byggeindustri er altså stort. Dette motiverer oss. Hver dag jobber vi for å bevise fordelene med å velge tre, og det er en takknemlig jobb. Tre er nemlig både miljøvennlig, sterkt, lett i forhold til styrke og kan formes i alle fasonger.

norske skoger

Foto: Kraftia

Et dypdykk i en verden av massivtre

I Splitkon er vi genuint opptatt av å bygge smarte trebygg ved bruk av massivtre.

Bli bedre kjent med alle detaljer rundt bruk, sikkerhet og produksjon av norsk massivtre fra Splitkon.